2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Indická fazolová polévka

Název Množství a jednotka
fazole sterilované 250 g
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
celer bulvový 1/2 ks
zázvor čerstvý 1 cm
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: indická
Příprava: 30 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Cibuli, česnek, celer, zázvor oloupeme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, celer nakrájíme na malé kostičky a zázvor nakrájíme rovněž najemno. Sterilované fazole scedíme a necháme odkapat.
V hrnci na oleji osmahneme cibuli s česnekem, přidáme celer, zázvor, trochu chilli, kmín, špetku skořice a kurkumu. Chvíli opékáme.
Ke směsi přidáme nakrájená rajčata, mohou být ni sterilovaná, vodu, nebo vývar. Přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut. Po té přidáme okapané fazole, vše prohřejeme a dochutíme soli, pepřem.


 


RECEPTY

Zavináče

Postup: Připravíme si nálev. Svaříme vodu s octem, cukrem soli, kořením a zeleninou.... zobrazit recept

RECEPTY

Polévka z pečených fazolí

Postup: Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájené... zobrazit recept

RECEPTY

Králík na smetaně

Postup: Králíka naporcujeme, osolíme a prošpikujeme slaninou. Můžeme použít jen králičí... zobrazit recept

RECEPTY

Pirohy s houbami a zelím

Postup: Na vál prosejeme mouku, přidáme olej, vodu a špetku soli. Zpracujeme těsto,... zobrazit recept

RECEPTY

Perník s jablky

Postup: Nastrouháme si oloupaná jablíčka bez jádřinců.Do mísy prosijeme mouku, přidáme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...